Senol, ondanks dat je het niet geloofd heb je over tien jaar een geweldig leven. Je hebt een super vrouw en dankzij haar twee geweldige kinderen. Wanneer ik naar je kijk weet ik dat je de opleiding niet al te serieus neemt, maar begin daar eens mee. Maak het af, zo snel mogelijk. Dat zal je later veel tijd schelen. Begin nu aan kinderen, want ondanks je schrik: met de kinderen komt het goed.

Stel je eens voor
Iedereen kijkt terug naar het verleden. Dit gebeurt vooral om herinneringen op te halen. Soms komt het bij mij wel eens voor dat ik terugdenk en mezelf afvraag: zou ik het anders doen als ik de kans zou krijgen? Stel je nu eens voor dat je niet alles over kunt doen, maar slechts 10 jaar terug zou kunnen zijn en je jezelf vijf minuten kunt aanspreken.

Hmmm… Wat was er aan hand 10 jaar geleden?
Tien jaar geleden op dit moment zou ik twee jaar getrouwd zijn. Dat is één van de beste dingen die me is overkomen. Ik werkte op dat moment bij Philips en volgde de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Helaas was ik daar nog niet al te serieus mee bezig. Ook het werken ging me niet goed af. Een jaar later werd mijn contract niet verlengd en moest ik dringend op zoek naar ander werk. Op het laatste moment mocht ik nog een training in Excel volgen. Tussen neus en lip door vroeg ik aan de trainer van The User Company of zij nog werk voor me hadden. Onvoorstelbaar als het mag klinken, een week later ben ik bij The User Company begonnen als trainer. In dat jaar werd ik ineens wel serieus met mijn MBA opleiding, maar het verliep nog niet volledig vlekkeloos. Weer een jaar later hebben we onze eerste miskraam meegemaakt. En het jaar daarop ben ik papa geworden van een geweldige zoon. Bij The User Company heb ik twee ICT-opleidingen afgerond, maar is MBA blijven hangen.

Terugkijkend
Ik ben niet iemand die in het verleden blijft hangen. Graag blik ik terug op de herinneringen die ik heb en kan ik uren staren naar oude foto’s. Wel probeer ik van mijn fouten uit het verleden te leren zodat ik ze in de toekomst niet zo snel zal herhalen. Zou ik de kans kunnen krijgen om mezelf te spreken dan denk ik dat ik het bovenstaande gezegd zou hebben.

Als ik dit zo teruglees dan vind ik inderdaad dat dat het enige is wat ik tegen mezelf zou zeggen. Het leven is me goed gezind. Dankzij Philips, het niet verlengen van mijn contract, ben ik met de neus op het belang van een opleiding gedrukt. Dankzij The User Company heb ik geleerd dat ik alles waar ik mijn zinnen op zet, kan halen. En dankzij mijn vrouw weet ik dat mijn kinderen goed zullen opgroeien. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik bezig met een hbo opleiding. Dus misschien zou ik in die vijf minuten wel slechts naar mezelf luisteren om te horen hoe het met me ging.

 

Categories:

No responses yet

Geef een reactie