Ik kan me niet meer herinneren op welke leeftijd, maar dat maakt niet zoveel uit. Zoals vele kinderen werd ook ik verkouden op zijn tijd.  Dat had natuurlijk als kind zijnde vervelende gevolgen voor het huishouden, want tja.. alles draait om mij. Maar dat mag op zo een jonge leeftijd. Mijn ouders hadden dan vaak één oplossing wat toch behoorlijk hielp: Vicks, de crème. Ik mocht dan in bed gaan liggen en mijn vader smeerde me van top tot teen helemaal in met vicks. ’s Nachts sliep ik dan natuurlijk als een roos, maar de volgende ochtend was alles nat van  het zweet.  Vicks verwarmt net zo goed als tijgerbalsem.

Laatst is mijn oudste zoon ziek geworden. Zijn armen hingen zwaar aan zijn lichaam. Hij had nergens zin in, niets kon hem bekoren. Zo een ziekte kan ik me inderdaad wel herinneren. Ik ben dan ook meteen naar de drogist gegaan om het wondermiddel van vroeger te halen: vicks. Hij lag in bed toen ik hem van top tot teen helemaal heb ingesmeerd. Daarna hebben we hem goed aangekleed. ’s Nachts zijn we nog een paar keer wezen kijken of ie wel lekker sliep. De volgende ochtend werd ie wakker, nat van het zweet. Vicks verwarmt net zo goed als tijgerbalsem.

Vorige week is mijn vader van een korte vakantie teruggekomen. Hij was behoorlijk verkouden. Vaak is hij de oppas van mijn kinderen. Ik kreeg echter te horen dat ie al twee dagen aan een stuk sliep. Dus ongerust als ik een beetje werd ben ik op bezoek gegaan. Hij was alleen thuis. Mijn moeder en zus waren inkopen gaan doen. Hij vertelde me dat ie mijn moeder als sinds de ochtend had gevraagd ingesmeerd te worden met: vicks. Ik heb mijn vader meteen meegenomen en hem van top tot teen ingesmeerd met die crème. Tijdens het smeren heeft ie een goede massage gekregen en je voelde zijn spieren ontspannen. Hij werd hoe langer hoe ontspannener.  Ik heb hem goed aangekleed en hij is na een kopje warme thee meteen gaan slapen.

Ik kwam thuis en vertelde het laatste aan mijn vrouw en moest meteen aan mijn zoontje denken, maar ook aan mijn vader vroeger.

De ochtend heb ik gebeld en gevraagd hoe het met hem ging. Hij was wakker geworden, badend in het zweet. Vicks verwarmt namelijk net zo goed als tijgerbalsem

Categories:

No responses yet

Geef een reactie