Nog een kleine week en dan is het zo ver.
De laatste tijd heb ik erg druk met de voorbereiding en al het bezoek wat op me af komt.
Het is ook best een ervaring. Één keer in je leven moet je er geweest zijn, maar ik heb nu al besloten dat ik binnenkort nog een keer zal gaan.

Over een kleine week dan is alles klaar. Heb ik mezelf voorbereid zo goed als ik kan.
Dit is ook de reden dat ik de afgelopen weken heel stil ben op twitter en mijn blog wat achter blijft met de verhalen. Ik moet nog wat dingen af krijgen op mijn werk zodat ik daar geen omkijken meer naar heb. Daarna barst het voor mij los.

Over een kleine week ga ik mezelf afzonderen. Althans, ik ga me voornamelijk met andere dingen bezig houden. Dat betekent dat het wellicht nog veel rustiger rondom mij wordt. Dat het net zou kunnen lijken of ik het hele 2.0 bestaan heb opgegeven. Niets is minder waar, ik heb alleen mijn prioriteiten anders gesteld.

Want over een kleine week ga ik naar Mekka. Één van de heilige steden in de wereld. Ik ga samen met ongeveeer 8.000.000 (lees acht miljoen) andere mensen de Kabaa bezoeken. En daarna breng ik nog een bezoek aan Medina. Veel mensen die ik hierover heb gesproken weten dat ik op bedevaartstocht ga. Een trip naar Arafat waar ook ik met die bovengenoemde acht miljoen mensen de zonsopgang ga afwachten. Een moment van daadwerkelijke bezinning.

Voor mij is dit een hele bijzondere ervaring. Eentje die ik graag wil delen. Dus de aankomende weken zal ik daar waar mogelijk (en daar waar ik een internetcafé of Wi-Fi kan vinden) korte stukken schrijven over mijn ervaringen. Zo goed als ik kan.

Ook wil ik ook mijn best doen voor jullie om jullie vragen over mijn toch zo goed mogelijk te beantwoorden. Dus net als tijdens Mijn Ramadan: hier is je kans om je vragen te stellen met betrekking tot de Hadj, de bedevaartstocht.

Categories:

4 Responses

  1. Ik heb geen specifieke vragen op dit moment. Ben wel geïnteresseerd hoe je het gaat ervaren, dus kom ik zeker regelmatig hier terug om je wederwaardigheden te lezen. Bij deze wens ik je een (be)zin(nings)volle bedevaart.

Geef een reactie