Woensdag 4 januari 2012 was het eindelijk zo ver: de ECHTE premiere van Doodslag. De film met mij. Theo Maassen kon er vanavond helaas niet bij zijn in verband met andere verplichtingen. De avond is bijgewoond door:
@klavertje, @evenck, @brb5, @89_amy, @caraat, @elluhzelluf, Fred Stork (veel te lange twitternaam), @jochemspoor, @ @jwalphenaar, @eddyjansen, @marcdubach, @wendykapteins, @joyciefly, @Marleen31DESIGN , @lilly_040, @draeckensteijn, @1eindhovenaar, @marcel040, @Wijengoudsmeden, @ppo_evah (en als ik nog iemand heb gemist, graag even melden).

Doodslag gaat over Max, de ambulancebroeder. Hij komt door zijn dagelijks werk en ervaring in een situatie waarin hij een jongen doodslaat. En dan begint het verhaal pas echt goed. Het verhaal wordt rustig opgebouwd en het ongemakkelijke van Max wordt door ons allen opgenomen. We trekken het ons aan.

Beelden van ons Eindhoven vliegen over het witte doek. De een nog mooier dan de ander. Vooral de tweede akte heeft mijn grote voorkeur. De rauwheid van het moment en de groei van Max. Wat je overigens misschien ook als anti-groei kunt aanmerken.

Verschillende bekende Eindhovenaren (nee geen bekende Eindhovenaren, maar bekenden) verschijnen in beeld en dat maakt deze film nog veel mooier. Locaties waar we normaal zo maar doorheen lopen zullen voor altijd een beeld krijgen dankzij deze film.

De belangrijkste vraag blijft: Ben ik te zien in beeld?
Ik zou zeggen: ga naar deze film en mis hem niet. En blijf zitten tot het eind.

 

Mijn grote dank gaat uit naar @klavertje: Wat een briljant idee om met kinderchampagne de opening in te leiden!! Ontzettend bedankt.

Categories:

2 Responses

  1. “De film met mij.”
    Hoe stoer moet dat wel niet zijn geweest om deze zin te kunnen typen!
    Gefeliciteerd, en mocht ik in de gelegenheid komen om de film te zien dat kijk ik ‘m zeker tot het einde toe uit.

Geef een reactie