In mijn leven heb ik geen uitermate spannende gebeurtenissen meegemaakt. Maar na het niet afmaken van mijn HBO heb ik toch het gevoel veel geluk te hebben gehad met de keuzes die ik voor de kiezen kreeg. Ik heb veel geluk gehad met mijn echtgenote en later met mijn kinderen. Mijn studie heb ik later met wat moeite en geluk afgerond en ben nu naast mijn werk verder aan het studeren. En ook in mijn werk heb ik het geluk gehad van de ene fantastische baan in de andere te rollen.Is het dan mogelijk om, zoals sommigen zeggen, geluk af te dwingen?
Is geluk een moment dat je begunstigd bent door een onvoorziene gebeurtenis, een voorspoed zonder dat je daar invloed op hebt? Of is het echt mogelijk om altijd maar geluk te hebben?

Ik denk dat geluk een definitie is wat voorkomt uit bekwaamheid.  Het moment dat je bekwaam bent in iets, een moment, een gevoel, kun je anticiperen op datgene wat je overkomt. Dat doe je zonder erbij na te denken, zomaar op de automatische piloot.

De volgende mensen zullen waarschijnlijk zeggen dat ze toch behoorlijk wat geluk hebben gehad.

Categories:

Tags:

5 Responses

  • Hallo Senol,
   Tekst is inderdaad heel mooi en het filmpje ondersteunt de boodschap goed. Je schrijft aangenaam en het nodigt uit om te reageren. Complimenten en keep up the good work!
   Groet, Sara

  • Jan Jacob / Petepel
   Bedankt voor jullie reactie!

   Die bankrovers waren inderdaad ook echt het hoogtepunt van het filmpje :))

 1. Geluk is niet in 1 moment, geluk maak je. Mede door visie van jezelf. Geluk is daardoor een interpretatie van een moment. Een state of mind en die kan je leren te zien.Velen hebben geluk maar zien dat niet. Geluk afdwingen klinkt dan weer zo negatief, laat het gebeuren! Je hebt er recht op….denk ik.

  Bong sau

Geef een reactie