Begin jaren negentig presenteerde Nance (Coolen) een amusementsprogramma voor tieners genaamd Love Is. Middelbare schoolklassen werden uitgenodigd om mee te doen. Uit deze klassen werd dan één jongen of één meisje geselecteerd. De deelnemer mocht dan met behulp van een camera drie tegenspelers kiezen. De jongens moest uiteraard drie meisjes kiezen en het meisje natuurlijk drie jongens. Ook onze Havo 5 klas is uitgenodigd voor één van de opnames. We kwamen aan in één van de studio’s in Hilversum. Direct bij binnenkomst werden de twee deelnemers door de casting al gekozen. In de zaal aangekomen waar het programma begon kwam de eerste deelneemster en zij mocht met commando’s aan de camera haar drie tegenspelers kiezen. Ik ben jawel 7 seconden volledig in beeld geweest. Helaas niet gekozen.

Toen ik 19 jaar was heb ik een kans gehad een eigen sportschool te openen in Weert. Ik heb daar wing chun gegeven. Tijdens mijn periode bij het lesgeven heb ik ook mijn eerste aanrakingen met marketing en reclame gehad. Reclame maken deden we door folders te verspreiden, we probeerden regelmatig op de radio interviews te geven. Maar op een moment heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik de lokale omroep gebeld. Mijn verhaal was in het kort dat wij een nog onbekende sport beoefenden in Europa/Nederland en dat we de hulp van de media goed konden gebruiken. Ik was desondanks toch deels verrast toen er een cameraman en een journalist een paar weken later in de sportschool aanwezig waren voor opnamen. Het interview met mij en de beelden van mijn sportende leerlingen was 10 minuten in beeld en is meerdere malen die maand herhaald.

Na nog een paar van deze ervaringen te hebben gehad heb ik soms wel eens gedacht om echt actief te gaan zoeken naar rollen in films en dergelijke. Helaas is het er nooit van gekomen. Je krijgt verantwoordelijkheden, wordt ouder en vaak denk je bij jezelf: dat had ik vroeger moeten doen. Daar is het nu te laat voor.

Een paar weken geleden zag ik de melding op twitter:
heb je altijd al willen figureren in een film dan is dit je kans .
De bijbehorende url verwees naar een pagina waar ik volgende teruglas:
Gezocht: Figuranten voor de Film “Doodslag” met Theo Maassen!`
Wij zijn op zoek naar:
– Hippe jonge trendy mensen tussen de 25 en 45 jaar;
– Allochtone en autochtone mensen tussen de 20 en 50 jaar.

Ik durfde niet te klikken. Ergens was er een gevoel dat me tegenhield. Wat zouden anderen ervan gaan denken. Sterker nog: er zijn toch veel interessantere mensen dan mij die veel geschikter zijn voor dit soort dingen. Na een uur heb ik toch een email met twee foto’s gestuurd. Deze kans zou ik mij niet voorbij laten gaan. Het gaat natuurlijk niet om een hoofdrol, maar try before you die is dan altijd wel van toepassing. Het kunnen zeggen dat ik dit heb gedaan.

Afgelopen week kwam de uitnodiging binnen voor de auditie welke ik vanochtend (zondag 12 juni) heb gedaan. Voor een wit scherm kreeg ik een uitdrukking te horen van een uit te beelden scene. Dit werd ook nog eens gedaan voor het publiek waar nog 10 anderen zaten die auditie wilden doen. Het castingburo had meerdere rollen voor me in gedachten. Vantui de zaal werd al geroepen dat ik ze maar moest combineren.

In juli zijn de opname dagen voor de film en de kans is 98% dat ik in de film meespeel. Hoe lang en hoe vaak ik in beeld te zien zal zijn blijft een verrassing. Ook voor mij. Ondertussen ga ik flink naast mijn schoenen lopen. Jullie hebben mij als eerste gekend. Onthoud dat.

Categories:

One response

Geef een reactie