Kettlebell swing

Kettlebell swing

De WOD, een algemeen begrip onder vooral de crossfit gemeenschap. Ik ga hem voortaan ook toevoegen aan mijn blog.
Ik ben al geruime tijd bezig met een gevecht tegen mijn overgewicht. Woog ik aan het begin van het jaar nog 112kg, ben ik nu 105kg.
Maar kilo’s zeggen gelukkig niet alles, want van een pantalon maat 62 ben ik terug naar een maatje 58. Ook kan ik nu bepaalde blouses aan die gemaakt zijn in slimfit formaat en ja daar ben ik ook trots op.

Ik kan eindelijk weer een sprintje trekken, een trap oplopen, lange afstanden fietsen, met mijn kinderen spelen zonder dat ik direct buiten adem ben.
En dat alles door er keihard voor te werken. Eerlijk is eerlijk, door niets te doen, verandert er ook helemaal niets.

Helaas ben ik drie weken geleden weer even in een dalletje gevallen door een blessure aan mijn rug en mijn hamstring. Echter voelde ik me vandaag weer goed genoeg om mijn training op te pakken. In de komende perioden ga ik de training benoemen die ik uitvoer. Dit is voor mij een vorm van een dagboek, maar ook zodat een ander hier lering en vermaecke uit kan trekken en misschien motivatie vindt om ook iets te veranderen aan zijn/haar leven.

De WOD

De WOD van vandaag bestaat uit een warming van 10 minuten.
10 squats (helemaal zakken met je kont tot aan de vloer)
10 kettlebell halo’s
10 pumps (vergelijk dit met de yoga Cobra naar Child positie en weer terug of met Chinees opdrukken)
Herhaal deze set zo vaak je kunt in 10 minuten.

De training:
Kettlebell ladder van 1 herhaling links en rechts tot en met 3 herhalingen links en rechts.
Clean & Press
Optrekken
Herhaal deze ladder 3 keer met 1 minuut rust tussen een ladder.

Lukt het optrekken niet? Gebruik een stoel om je helemaal omhoog te brengen, laat jezelf zo langzaam mogelijk naar beneden zakken. Dit is excentrisch trainen waarbij je de spieren onder spanning langer laat worden. Hiermee bouw je functioneel kracht op!

Afronden:
Kettlebell snatches, 10 links en 10 rechts. 1 minuut rust na deze oefening
Doel: probeer 50 tot 60 snatches te halen binnen 5 minuten.

Hoe ging het?

Het ging goed! Ik heb de gehele training zonder pijn in mijn rug of hamstring kunnen afronden. Ik vermoed wel dat de hamstring niet is op komen zetten omdat ik niet al te spontaan bewoog. Alle bewegingen werden in gestaag tempo uitgevoerd, maar zwaar was het wel. Voor revalidatie heb ik de cleans&presses met 24kg uitgevoerd gezien daar wel druk op mijn rug aanwezig is, maar ik niet hoef te bukken. De snatches heb ik met 20kg uitgevoerd. Ik ben benieuwd naar het gevoel van morgen.

No responses yet

Geef een reactie